Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο

Ροζε Ξινόμαυρο-Cinsaut

KAMARA BIO

Ετικέτα: Ροζέ κτήμα Καμάρα

Καταγωγή: Βόρεια Ελλάδα

Περιοχή: Λόφοι Καμάρα-Ωραιόκαστρο Θεσσαλονίκης

Ποικιλία: Ξινόμαυρο- Cinsaut (80-20% blend)

Χρονιά: 2017

Οργανοληπτικά χαρακτηριστικά:

Ανοιχτό ροζέ χρώμα με πορτοκαλί αντάυγειες. Εντυπωσιακή μύτη με τη φράουλα, το γιασεμί, τη μαρμελάδα βατόμουρο να συνδυάζονται με το μούρο και το κεράσι. Στόμα μέτριου όγκου, δροσερό, φρουτώδες με ένταση και ισορροπημένη οξύτητα. Η διάχυτη ορυκτότητα δίνει βάθος και μακρά επίγευση.

Αμπελουργικά στοιχεία:

Ποικιλία

Υποκείμενο

Έκταση/έτος φύτευσης

Έδαφος

Κατεύθυνση

Υψόμετρο

Ξινόμαυρο

Richter 110

12στρ/2008

Πηλοαμμώ-δες

Ανατολική

140μ από την επιφάνεια της θάλασσας

Cinsaut

Richter 110

4στρ/2008

Πηλοαμμώ-δες

Ανατολική

140μ από την επιφάνεια της θάλασσας

 

Οινοποίηση:

Κρυοεκχύλιση με ολιγόωρη παραμονή των στέμφυλων με το μούστο. Ζύμωση σε χαμηλή θερμοκρασία, ώστε να γίνει η χρωματική εκχύλιση που δίνει το φωτεινό χρώμα στα πρότυπα της Προβηγκίας.

Δυνατότητα παλαίωσης:

Δυνατότητα παλαίωσης μέχρι και 4 χρόνια. Ιδανική θερμοκρασία σερβιρίσματος 12-15οC.

Γευστικοί συνδυασμοί:

Συνδυάζεται πολύ καλά με τα ελληνικά ορεκτικά, φασόλια σαλάτα με γλυκά κρεμμύδια, σουπιά ψητή, πιάτα θαλασσινών ή ζυμαρικών με κόκκινες σάλτσες. Ιδανικό για τα πιάτα της ασιατικής κουζίνας. Σερβίρεται και σαν απεριτίφ.

Τεχνική ανάλυση:

Alc

RS

TA

FSO2

TSO2

pH

13%

4

5

25

70

3.3