Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο

Q7

KAMARA BIO

Ετικέτα: Κάμαρα Q7 cuvee

Καταγωγή: Βόρεια Ελλάδα

Περιοχή: Λόφοι Καμάρα-Ωραιόκαστρο Θεσσαλονίκης

Ποικιλία: Sauvignon blanc-Ασύρτικο (50-50% blend)

Χρονιά: 2016

Οργανοληπτικά χαρακτηριστικά:

Απαλό χρυσοκίτρινο χρώμα που φωτίζει. Δροσερό με πικάντικες νότες εσπεριδοειδών (λεμονιού, γκρείπφρουτ) και πράσινου σπαραγγιού που συνδυάζονται με αρώματα φρέσκων βοτάνων, μήλου και φασκόμηλου. Διακριτική οξύτητα στο στόμα που συνδυάζεται με τα έντονα πικάντικα αρώματα, νότες μελιού και άσπρου πιπεριού. Μακρά επίγευση με μεταλλικότητα.

Αμπελουργικά στοιχεία:

Ποικιλία

Υποκείμενο

Έκταση/έτος φύτευσης

Έδαφος

Κατεύθυνση

Υψόμετρο

Sauvignon blanc

Richter 110

8στρ/2010

Πηλοαμμώ-δες

Ανατολική

140μ πάνω από την επιφάνεια της θάλασσας

Ασύρτικο

Richter 110

14στρ/2010

Ιλυοαργιλοπη-λώδες

Ανατολική

140μ πάνω από την επιφάνεια της θάλασσας

 

Οινοποίηση:

Προζυμωτική κρυοεκχύλιση, αλκοολική ζύμωση σε αυξητικά διαβαθμισμένες θερμοκρασίες, παραμονή του κρασιού για αρκετούς μήνες στις οινολάσπες τους με περιοδική ανάδευση. H κάθε ποικιλία ζυμώνεται ξεχωριστά και έπειτα γίνεται το blend.

Δυνατότητα παλαίωσης:

Δυνατότητα παλαίωσης μέχρι και 3 χρόνια. Ιδανική θερμοκρασία σερβιρίσματος 12-15οC.

Γευστικοί συνδυασμοί:

Συνοδεύει ιδανικά τα καβουρδισμένα χτένια με σαλάτα πράσινων σπαραγγιών και lemon-vinaigrette, θαλασσινά στα κάρβουνα, λιπαρά τυριά.

Τεχνική ανάλυση:

Alc

RS

TA

FSO2

TSO2

pH

12.5%

0.01

5.46

26.7

95.2

3.32