Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο

pet nat Αφρώδης

KAMARA PURE

Ετικέτα: Pet.nat. Kamara pure

Καταγωγή: Βόρεια Ελλάδα

Περιοχή: Λόφοι Καμάρα-Ωραιόκαστρο Θεσσαλονίκής

Ποικιλία: Ξινόμαυρο-Μαλαγουζιά-Ασύρτικο (30-35-35% blend)

Χρονιά: 2016

Οργανοληπτικά χαρακτηριστικά:

Το κρασί αυτό είναι εκπληκτικά ζωηρό και ζωντανό με νότες φρέσκου κίτρου, κόκκινων φρούτων ,στη μύτη ρυζόγαλο με κανέλλα και μια δόση από καρπούζι. Στο στόμα οι γεύσεις της φράουλας και της ζύμης κυριαρχούν. Τέλος, το crown cap αιχμαλωτίζειτον αφρισμό.

Αμπελουργικά στοιχεία:

Ποικιλία

Υποκείμενο

Έκταση/έτος φύτευσης

Έδαφος

Κατεύθυνση

Υψόμετρο

Μαλαγουζιά

Richter 110

16στρ/2010

Αργιλωπηλώδες

Ανατολική

140μ πάνω από την επιφάνεια της θάλασσας

Ξινόμαυρο

Richter 110

9στρ/2008

Αργιλωπηλώδες

Ανατολική

140μ πάνω από την επιφάνεια της θάλασσας

Ασύρτικο

Richter 110

14στρ/2010

Ίλυοαργιλωπηλώδες

Ανατολική

140μ πάνω από την επιφάνεια της θάλασσας

 

Οινοποίηση:

Μετά την παύση της πρωτογενής ζύμωσης, βάζουμε το κρασί σε πολύ χαμηλή θερμοκρασία και το αφήνουμε να απολασπώσει από τις βαριές τις πρώτες οινολάσπες. Την επόμενη χρονιά προσθέτουμε γλεύκος Ξινόμαυρου εν ζυμώσει στο κρασί, κάτι το οποίο προσδίδει τον αφρισμό. Δεν πραγματοποιείται disgorging και, έτσι υπάρχει μία θολότητα στο προϊόν, προσδίδοντας του όμως παράλληλα και μια πιο πλούσια αρωματική παλέτα, πιο ευχάριστη υφή και ισορροπία. Όλη η διαδικασία γίνεται χειρονακτικά. 

Δυνατότητα παλαίωσης:

Δυνατότητα παλαίωσης μέχρι και 2 χρόνια. Αυτό το ιδιαίτερο κρασί πρέπει να σερβίρεται κρύο. Ιδανική θερμοκρασία σερβιρίσματος 10-12οC.

Γευστικοί συνδυασμοί:

Συνδυασμός με χαβιάρι και λευκό τυρί κατσικίσιο.Το ταίριασμα του κρασιού αυτού εδώ είναι εύκολο: οτιδήποτε και τα πάντα… ή τίποτα παρά καλές στιγμές και καλή παρέα.

Τεχνική ανάλυση:

Alc

RS

TA

FSO2

TSO2

pH

12%

21.6

4.50

1.3

4.5

3.41