Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο

Λευκό NIMBUS ALBUS

KAMARA PURE

Ετικέτα: Nimbus albus Kamara pure

Καταγωγή: Βόρεια Ελλάδα

Περιοχή: Λόφοι Καμάρα- Ωραιόκαστρο Θεσσαλονίκης

Ποικιλία: Μαλαγουζιά-Ασύρτικο (50-50%)

Χρονιά: 2017

Οργανοληπτικά χαρακτηριστικά:

Χρυσαφί χρώμα με πρασινωπές ανταύγειες που θυμίζουν ένα φίνο sherry. Συμπυκνωμένη εκφραστική μύτη, με όλα τα φυσικά αρώματα να αναζωπυρώνονται στο στόμα. Βοτανικότητα στη μύτη δεμένη με πυρηνόκαρπα,νότες βερύκοκκου, αφήνοντας στο τελείωμα γήινη έκφραση μαζί με μέντα ,γιασεμί,σφενδάμι,, λεβάντα μέλι,γκρέιπφρουτ και χαμομήλι. Στο στόμα ισορροπημένη  οξύτητα, ωραία δεμένη στο αλκοόλ, χωρίς να κουράζει.

 

Αμπελουργικά στοιχεία:

Ποικιλία

Υποκείμενο

Έκταση/έτος φύτευσης

‘Έδαφος

Κατεύθυνση

Υψόμετρο

Μαλαγουζιά

Richter 110

24στρ/2008

Αργιλοπηλώ-δες

Ανατολική

140μ πάνω από την επιφάνεια της θάλασσας

Ασύρτικο

Richter 110

14στρ/2010

Ίλυοαργιλοπη-λώδες

Ανατολική

140μ πάνω από την επιφάνεια της θάλασσας

 

Οινοποίηση:

Ζύμωση της κάθε ποικιλίας χωριστά σε ανοξείδωτες δεξαμενές (ελεγχόμενη θερμοκρασία ζύμωσης 18º- 21º C) με αυτόχθονες ζύμες, χωρίς καμία προσθήκη κατά την οινοποίηση. Μετά από 20 ημέρες ακολούθησε αυθόρμητη μηλογαλακτική ζύμωση. Αφού ολοκληρώθηκαν οι ζυμώσεις, έγινε ανάμιξη των οίνων. Ακολούθησε απολάσπωση και sur-lie στις λεπτές οινολάσπες για 3 μήνες. Δεν έχει γίνει πρωτεϊνική σταθεροποίηση, μόνο τρυγική.

Δυνατότητα παλαίωσης:

Δυνατότητα παλαίωσης μέχρι και 5 χρόνια. Εμφιαλώνεται με φυσικό φελλό ώστε να εξασφαλιστεί η παλαίωση του. Ιδανική θερμοκρασία σερβιρίσματος 12-15οC.

Γευστικοί συνδυασμοί:

Ριζότο, μανούρι, κοτόπουλο στο γκριλ, πράσινες σαλάτες, φαγητά μεσογειακής διατροφής.

Τεχνική ανάλυση:

Alc

RS

TA

FSO2

TSO2

pH

12.3%

0.1

4.95

0.6

8.1

3.4