Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο

ΕΣΠΕΡΙΝΟΣ

KAMARA BIO

Ετικέτα: Καμάρα Εσπερινός

Καταγωγή: Βόρεια Ελλάδα

Περιοχή: Λόφοι Καμάρα-Ωραιόκαστρο Θεσσαλονίκης

Ποικιλία: Ασύρτικο βαρέλι 100%

Χρονιά: 2015

Οργανοληπτικά χαρακτηριστικά:

Αχυροκίτρινο χρώμα με χρυσαφιές ανταύγειες. Μέτριας έντασης μύτη που εξελίσσεται στο ποτήρι με αρώματα λεμονιού, αποξηραμένων τροπικών φρούτων (παπάγια, ανανά), βοτάνων, φουντουκιού. Το διακριτικό βαρέλι προσθέτει στο βάθος νότες από βούτυρο, βανίλια και καπνό. Πλούσιο στόμα, απαλό, κρεμώδες με δροσιστική οξύτητα, με τον καπνό να προσδίδει ένα ισορροπημένο τελείωμα.

Αμπελουργικά στοιχεία:

Ποικιλία

Υποκείμενο

Έκταση/έτος φύτευσης

Έδαφος

Κατεύθυνση

Υψόμετρο

Ασύρτικο

Richter 110

14 στρ/2010

Ιλυοαργιλοπηλώδες

Ανατολική

140μ πάνω από την επιφάνεια της θάλασσας

 

Οινοποίηση:

Η μισή ποσότητα ζυμώνεται μέσα σε γαλλικά και αμερικάνικα δρύινα βαρέλια και η υπόλοιπη σε ανοξείδωτες δεξαμενές. Το blend που προκύπτει παλαιώνεται για άλλους 9 μήνες μέσα σε δρύινα βαρέλια.

Δυνατότητα παλαίωσης:

Έχει δυνατότητα παλαίωσης μέχρι και 5 χρόνια. Ιδανική θερμοκρασία σερβιρίσματος είναι 12-15οC.

Γευστικοί συνδυασμοί:

Ταιριάζει υπέροχα με ρικότα-ραβιόλι μαγειρεμένα με καρύδια, σως λεμονιού-θυμαριού και σπόρους μάραθου αλλά και ψάρια, οστρακοειδή, κοτόπουλο στα κάρβουνα.

Τεχνική ανάλυση:

 

Alc

RS

TA

FSO2

TSO2

pH

12%

0.10

5.67

26

98.6

3.25