Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο

ΕΡΥΘΡΟΣ XINOMAVRO-MERLOT

KAMARA BIO

Ετικέτα: Ερυθρό κτήμα Καμάρα

Καταγωγή: Βόρεια Ελλάδα

Περιοχή: Λόφοι Καμάρα-Ωραιόκαστρο Θεσσαλονίκης

Ποικιλία: Ξινόμαυρο- Merlot (80-20% blend)

Χρονιά: 2012

Οργανοληπτικά χαρακτηριστικά:

Ρουμπινί χρώμα με πορφυρές ανταύγειες. Στη μύτη κυριαρχούν τα κόκκινα φρούτα (φράουλα, βύσσινο), συνοδευόμενα από νότες μαύρης σοκολάτας, αποξηραμένης ντομάτας και καπνού. Πλούσιο στο στόμα και μαλακό, απόλυτα αρμονικό με γεύσεις σοκολάτας, βατόμουρου και βανίλιας. Μέτριας οξύτητας, με επίγευση που διαρκεί, παρά τη σχετικά χαμηλή περιεκτικότητα σε αλκοόλ.

Αμπελουργικά στοιχεία:

Ποικιλία

Υποκείμενο

Έκταση/έτος φύτευσης

Έδαφος

Κατεύθυνση

Υψόμετρο

Ξινόμαυρο

Richter 110

16στρ/2008

Αμμοπηλώ-δες

Ανατολική

140μ πάνω από την επιφάνεια της θάλασσας

Merlot

Richter 110

8στρ/2008

Αμμοπηλώ-δες

Ανατολική

140μ πάνω από την επιφάνεια της θάλασσας

 

Οινοποίηση:

Κλασική ερυθρή οινοποίηση με προσεκτικό έλεγχο των θερμοκρασιών για τη διατήρηση των ποικιλιακών αρωμάτων. Έπειτα για ένα χρόνο παλαιώνει σε γαλλικά και αμερικάνικα δρύινα βαρέλια και μετά για δύο χρόνια στο μπουκάλι.

Δυνατότητα παλαίωσης:

Δυνατότητα παλαίωσης μέχρι και 10 χρόνια. Ιδανική θερμοκρασία σερβιρίσματος 16-18οC.

Γευστικοί συνδυασμοί:

Συνδυάζεται εξαιρετικά με αρνί μαγειρεμένο με γλυκά μπαχαρικά, κόκκινο ψητό κρέας, πικάντικα λουκάνικα, σουπιές κρασάτες, ποικιλία κίτρινων τυριών.

Τεχνική ανάλυση:

Alc

RS

TA

FSO2

TSO2

pH

13%

0.07

6.03

25.04

81.28

3.31